we hebben weer een nieuw nieuwtje

Waarom SEO zo belangrijk is

SEO-rafiki

Wat is SEO?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimalisation. Zoals het al zegt, is het doel van SEO om je website te optimaliseren voor Search Engines zoals Google, Bing etc… zodat je een hoge ranking krijgt. Er zijn veel onderdelen die invloed hebben op de ranking van jouw website. Zo is er in een onderzoek gebleken dat de ideale laadtijd van een website tussen de 2 en 5 seconden valt. Maar elke seconde langer dan 2 seconden, zorgt voor een grotere “bounce” rate. Wat inhoud dat een website bezoeker dus niet wacht op je website en weer door gaat naar bijvoorbeeld de website van een concurrent.

Visionary technology-bro

Waaruit bestaat SEO dan precies?

Techniek

Binnen de techniek categorie vallen een aantal punten:

  • Server snelheid (de server zelf & website caching)
  • SSL certificaat
  • Sitemap
  • 404 pagina’s
  • Headings, metagegevens van content

Content optimalisatie

Content optimalisatie is iets wat je zelf volledig in de hand hebt. Door meer en betere content te generen op jouw website wordt jouw website hoger gerankt door Search Engines. Maar het is natuurlijk wel van belangrijk dat de content die je plaatst ook relevant is en past bij jouw website. En daarnaast moet de content ook leesbaar zijn. Hiervoor is het handig om een tool als Yoast SEO te gebruiken, die voor jou kijkt of je content wel te lezen is.

Linkbuilding (verouderd)

Voorheen werd linkbuilding gebruikt om jouw website bekender te maken bij een Search Engine door een link van jouw website op een andere website te plaatsen. Vervolgens werd er een backlink geplaatst op jouw eigen website zodat je elkaar dus hoger in de ranking krijgt. Echter is dit een manipulatie van de Search Engine doordat het dus niet een organische manier is. Linkbuilding kan nog wel werken, maar is over de jaren heen minder effectief geworden, doordat Search Engines dit tegen willen gaan.

App installation-pana

Houd je website up to date.

Search Engines worden vaak geupdate, houd daarom ook jouw website up to date. Daarnaast raden we het aan om (wanneer je natuurlijk WordPress gebruikt) Yoast SEO te gebruiken of een dergelijke SEO plugin. Dit zorgt ervoor dat je enige indicatie hebt op de content van jouw pagina. En hier kun je ook meta gegevens per pagina aanpassen.

icon-only icon-only icon-only icon-only