Een korte samenvatting

Wat is er nieuw in Laravel 9?

Laravel 9, de recent uitgebrachte versie van de populaire PHP-framework, biedt verbeteringen zoals het verwijderen van ongebruikte packages, de toevoeging van een nieuw package voor externe API-integratie, route caching en optimalisaties in de query builder. Dit maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om snelle en efficiënte webapplicaties te bouwen met leesbare, herbruikbare en onderhoudbare code.

App installation-pana

Nieuwe functies van Laravel 9: verbeteringen voor efficiënte en geavanceerde webontwikkeling

Laravel is een populaire PHP-framework voor webontwikkeling en versie 9 is recentelijk uitgebracht. In deze nieuwe versie zijn er een aantal verbeteringen en nieuwe functionaliteiten toegevoegd ten opzichte van de vorige versie, Laravel 8.

Eén van de belangrijkste verbeteringen in Laravel 9 is de verwijdering van de “unused” packages en codes, die de framework sneller en efficiënter maakt. Bovendien is er een nieuw “symfony/http-client” package toegevoegd, waarmee ontwikkelaars eenvoudiger externe API’s kunnen integreren met hun applicaties.

Een andere opvallende verbetering is de introductie van “route caching” in Laravel 9. Dit maakt het mogelijk om de routes van een applicatie te cachen, waardoor de prestaties van de applicatie worden verbeterd. Bovendien wordt de routing-procedure geoptimaliseerd en wordt de laadtijd van de pagina’s verkort.

Er zijn ook een aantal verbeteringen aangebracht in de “query builder” van Laravel. Zo is er ondersteuning toegevoegd voor het gebruik van “subquery” in de “select” statement. Dit maakt het eenvoudiger om geavanceerde query’s te schrijven en de prestaties van de applicatie te verbeteren.

Verder, Laravel 9 introduceert ook “named scope” functionaliteit. Dit stelt ontwikkelaars in staat om hun eigen scope-functies te definiëren en toe te passen op Eloquent-modellen. Dit kan helpen om de code van de applicatie meer leesbaar te maken en tevens de code hergebruikbaar te maken.

Ten slotte, Laravel 9 heeft een nieuwe manier van het organiseren van de controllers gekregen. Nu is het mogelijk om controllers te groeperen volgens hun verantwoordelijkheid. Hierdoor is het eenvoudiger om de structuur van de applicatie te begrijpen en het onderhoud te vergemakkelijken.

In samenvatting, Laravel 9 biedt een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Dit maakt het makkelijker voor ontwikkelaars om geavanceerde webapplicaties te bouwen, die sneller en efficiënter zijn. Daarnaast helpt het ook bij het schrijven van leesbare, herbruikbare en onderhoudbare code.

icon-only icon-only icon-only icon-only